Hoe werkt EFT?

“Er gebeurt niets tot iets beweegt, alles is energie.”
Albert Einstein.

Gary Craig, de grondlegger van EFT, baseert zijn methodiek op de volgende stelling:  
“Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.”

Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie is gekoppeld. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief), maken we verbinding met de herinnering, zodat we die in het hier en nu opnieuw kunnen voelen.    Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van  acupressuur: we bekloppen een aantal punten op gezicht, lichaam en handen, waardoor de negatieve spanning wordt geneutraliseerd. De verstoring in het lichaam verdwijnt en er ontstaat weer balans.
 
EFT leidt binnen korte tijd, soms al na enkele minuten, tot snelle verbetering. Een prachtige methode die je bij jezelf en/of anderen kunt toepassen.
Wat er gebeurt is dat de emoties neutraliseren. De herinnering blijft uiteraard maar de emotionele lading waar je last van had, is weg en blijft weg. Hierdoor functioneer je weer beter en verdwijnen klachten.

EFT werkt snel, is door iedereen te leren en is overal en altijd toepasbaar, je kunt je eigen verantwoordelijkheid nemen; afhankelijk zijn of blijven van een therapeut hoeft niet meer!

N.B. Bij heftige emoties of trauma is het verstandig een EFT-sessie te ondergaan bij een ervaren therapeut.

EFT heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis van het oplossen van lichamelijke en emotionele gezondheidsproblemen.

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode die is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam.
Verstoringen in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor datje  (hevige) emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Deze verstoringen verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een disbalans in je energiesysteem.
Het wegnemen van de verstoringen in je energielichaam vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen) die zich verspreid over je lichaam bevinden. Door je tijdens het aantikken van de meridiaan punten bewust te focussen op je probleem of een bepaald deel daarvan, wordt de verstoring in je energiesysteem opgeheven. Wanneer je energiesysteem weer in balans is, dan is de emotionele lading van de gebeurtenis of situatie opgeruimd. De herinnering is nog aanwezig, maar de (emotionele) lading is verdwenen.