Consult EFT

"Vaak denken we dat onze stemming het gevolg is van wat we meemaken in plaats van andersom."
                                                                                                                 Alberto del Niente al Nada 

 

 

EFT-consult / coaching: Iedereen heeft momenten waarop je dingen in je leven anders wilt. Momenten waarop je stress ervaart, zwaar vermoeid bent of waarop je je onrustig voelt. Je wilt stoppen met roken of vermageren of je voelt je boos of verdrietig over dingen die in het verleden gebeurd zijn. Een moment waarop je wilt veranderen, maar je weet niet hoe.

EFT is een heel eenvoudige techniek met grote impact. De techniek is gebaseerd op een eeuwenoude gezondheidsleer, waarbij de grondgedachte is dat negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring in het energiesysteem.

Door een gebeurtenis is er een negatieve koppeling ontstaan tussen deze gebeurtenis en de daaropvolgende emotionele reactie. Door de techniek van EFT met de daarbij horende positieve affirmaties, kan deze koppeling doorbroken worden om zo de verstoring op te heffen en een positieve verandering te bewerkstelligen. Het is een eenvoudige, snelle en effectieve methode om negatieve emoties te neutraliseren, te verwerken en los te laten; om ongewenste gedachten om te zetten en ongewenste patronen te doorbreken en om sommige fysieke klachten op te lossen.

Door de zachtaardigheid van de EFT-technieken kan de therapie op elke leeftijdscategorie worden toegepast. Zowel jonge kinderen en tieners als volwassenen kunnen beroep doen op deze revolutionaire behandeling, ongeacht het probleem of de symptomen.
Bij kinderen wordt het acupressuurgedeelte niet op het lichaam van het kind zelf, maar bijvoorbeeld op een knuffel uitgevoerd.

EFT kan (bijna) altijd worden toegepast. Ook als je al onder behandeling bent bij een klassieke psychotherapeut of arts kan EFT perfect als aanvulling toegepast worden.

Met mijn brede achtergrond als Psycholoog, NLP-therapeut en EFT- behandelaar kan ik samen met jou die behandeling zoeken die bij jou past.