Voor wie is EFT bedoeld? 

Door de zachtaardigheid van de EFT -technieken kan de therapie op elke leeftijdscategorie worden toegepast. Zowel jonge kinderen en tieners als volwassenen kunnen beroep doen op deze revolutionaire behandeling, ongeacht het probleem of de symptomen.

Ook als je al in behandeling bent bij een klassieke psychotherapeut of arts kan EFT perfect als aanvulling toegepast worden. 

EFT bij kinderen  

Kinderen reageren in het algemeen erg snel op EFT met verbluffende, blijvende resultaten. Voor ouders en leerkrachten is EFT dan ook een techniek die hoog op mijn lijstje van aan te bevelen vaardigheden staat.
Gedurende de dag doen kinderen ontzettend veel indrukken op. Veel van deze indrukken wordt door kinderen niet goed verwerkt en vastgehouden met o.a. klachten, angsten en onrust als gevolg.

Op school kan EFT een geweldig hulpmiddel zijn om in te zetten bij: conflicten, pesten, angsten en onzekerheden bij bv. Cito toetsen, dictees, angst voor gymlessen, incidenten die veel indrukken maken, maar ook om een positief groepsgevoel en rust in de klas te creëren en bij jezelf als leerkracht.

Ook thuis kan het een geweldig hulpmiddel zijn. Je kunt een wezenlijk positief verschil maken in het welzijn van je kind door bijvoorbeeld gewoon even te ‘kloppen’ voor het slapengaan wanneer je de dag met je kind doorneemt.
Zijn de kinderen nog (erg) klein, dan kan de ouder, eventueel samen met het kind, “kloppen” (op de kloppunten) op de knuffel.