EFT opleiding voor professionals:

“Het is één van de mooiste compensaties van het leven,
dat geen mens oprecht kan proberen een ander te helpen,
zonder daarbij tegelijkertijd zichzelf te helpen."
                                                                        Ralph Waldo Emerson

EFT als zelfhulpmiddel voor niet professionals 

Aanvankelijk was EFT ontworpen als zelfhulpmiddel voor volwassenen en kinderen. Toegepast door niet professionele therapeuten heeft het namelijk al gauw een successcore van 50 %. Dit maakt dat EFT goed toepasbaar is voor “huis-, tuin- en keukengebruik” bij zowel lichamelijke als emotionele klachten Voor uitgebreide informatie hierover zie elders op deze website. 
Om de vaardigheden van EFT als zelfhulpmiddel in de vingers te krijgen, is “EFT in one day” bedoeld. Deze dag wordt gegeven bij New Lifepoint. Voor een mooi basispakket kan deze dag nog worden aangevuld met EFT level 1 en 2.

EFT voor professionals

In handen van professionals kan de successcore van EFT oplopen tot 80 à 90%. Op het behalen van deze score is de kwaliteit van de professionele EFT therapeut van enorm grote invloed. Veel ervaring hebben met EFT, veiligheid bieden, inlevingsvermogens , psychologische vaardigheden en een goed oog hebben voor lichaamstaal zijn de voornaamste kwaliteiten. EFT is een breed inzetbare methode, die in veel beroepsgroepen als extra interventie / aanvulling in de praktijk is toe te voegen. Voor psychologen, psychiaters, huisartsen, therapeuten in alternatieve geneeswijzen, fysiotherapeuten, (kleuter)leidsters of docenten en teken- en taaltherapeuten kan EFT een effectieve methode zijn.  

De EFT opleiding is niet bedoeld om je op te leiden tot coach of therapeut. Deze vaardigheden dien je bij aanvang al te hebben. Wel is het zo dat er binnen de opleiding veel aandacht wordt besteed aan het verbreden van je professionele vaardigheden als begeleider. 

EFT en AAMET

Ik heb er bewust voor gekozen EFT opleidingen te geven volgens de AAMET richtlijnen, omdat de AAMET opleiding voor professionals  een geaccrediteerde opleiding is.  Dit houdt in dat de opleiding voldoet aan de internationale eisen voor kennis en educatie op het gebied van EFT en meridiaan tappen. 

AAMET is de oudste en grootste professionele EFT beroepsorganisatie wereldwijd. Opgericht in 1999 door de EFT Masters van het eerste uur die door Gary Craig zelf zijn opgeleid. Zij heeft als doel ethisch verantwoorde EFT beoefening te bevorderen, haar leden te ondersteunen en contacten met andere professionele organisaties in het beroepsveld te onderhouden. AAMET leden (Practitioners, Trainers en Trainers van Trainers) werken volgens de Ethische Gedragscode en hebben zich verbonden aan Permanente Educatie en mentoring. Meer informatie over AAMET.

EFT en New Lifepoint

Bij New Lifepoint geef ik de volledige EFT-opleiding voor professionals vanuit de AAMET richtlijnen.
Deze EFT-opleiding is bedoeld voor professionele begeleiders die EFT helemaal onder de knie willen krijgen en die zich willen onderscheiden op het gebied van EFT. 

Waarin de opleiding bij New Lifepoint verschilt van andere opleidingen in Nederland is de mate waarin er met  NLP en met je eigen “zijn” gewerkt wordt in de opleidingsdagen. Je leert niet alleen een techniek. Je wordt uitgedaagd om met EFT op zoek te gaan naar je eigen “ik”, je eigen emoties, gedachten en lichaamsbewustzijn en daarmee aan het werk te gaan. Naast het goed leren beheersen van de EFT- techniek is persoonlijke groei dan ook onderdeel van de opleiding. 

Wanneer je professioneel met EFT aan de slag wilt gaan, kan een vooropleiding wel van toegevoegde waarde zijn.  Je kunt hierbij denken aan de opleiding NLP- practitioner (zie: www.newlifepoint.nl)  
Het is ook mogelijk een extra blok “NLP speciaal voor EFT” te volgen. Hierin wordt speciaal aandacht besteed aan die NLP-technieken die het meest gebruikt worden binnen de EFT. (Zie elders op deze site) 

De opleiding EFT level 1 t/m 3 is een goede basis als zelfhulpmiddel en als extra interventietechniek binnen een reeds bestaande vaardigheid als coach, psycholoog etc.  

Inhoud levels <klik hier>

Certificeren <klik hier>

Aamet <klik hier>

 Praktische info

Tijdens de opleiding wordt veel met elkaar geoefend. De opleiding is geen vervanging voor therapie. Wel wordt van je gevraagd eigen thema's in te brengen. Er is veel aandacht voor de grondhouding en relationele/communicatieve vaardigheden in relatie met cliënten. Je krijgt feedback op het gebruik en de toepassing van EFT. Er is veel ruimte om eigen ervaringen in het gebruiken en toepassen van EFT te bespreken. 

Data 2018 – EFT vrijdag en / of  zaterdag  

o  EFT Workshop Level I     2 dagen  donderdag en vrijdag  22 en 23 maart 2018   
o  EFT Workshop Level II    3 dagen  donderdag 26 april, donderdag 3 en vrijdag 4 mei 2018

EFT Workshop Level III   3 dagen donderdag  11 oktober, vrijdag 12  en donderdag  25 oktober 2018 
                                              

 Investering voor de opleiding: 

Level 1 (2 dg) + Level 2 (3 dg) =  € 850, -- excl. 21 % BTW.  

Level 1 en 2 samen vroegboekkorting ( ( 6 weken voor aanvang van de opleiding) =  € 750, -- excl. 21 % BTW.  

Level 3 ( 3 dg) € 545, -- excl. 21 % BTW. 

Dit is inclusief hand-out, koffie/thee en exclusief lunch. Een salade en/of soep bij de lunch zullen wij verzorgen. 
Voor zelfstandige professionals zijn de kosten aftrekbaar voor de belasting.

De opleiding wordt gegeven in Elst.

Meer informatie:  Zie EFT op deze site
Of rechtstreeks via het contactformulier op deze website, www.newlifepoint.nl

Deze opleiding kan ook In company worden gegeven. Voor meer info en/of aanmelden kunt u met mij contact opnemen

Disclaimer: Iedereen doet, gebruikt en/of ondergaat EFT onder eigen verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid kan nimmer worden afgeschoven op Cella van der Staak, New lifepoint,  AAMET of op de ontwikkelaars van EFT (Gary Craig c.s.).

Ondanks de gevleugelde uitspraak van Gary Craig "try it on everything" zeggen wij “gebruik je gezonde verstand en gebruik EFT  bij mensen met ernstige aandoeningen alleen wanneer je de vereiste kennis, ervaring en vaardigheden hebt.”