NLP 3 daagse cursus voor EFT ers.

 “Elke bewuste stap, elke bewuste handeling, is de directe weg naar ontwaken.”
                                                                                            Guatama Boeddha

Doel van deze cursus: 

Deze 3 daagse cursus is een snelle, compacte en concrete training, die er vooral op gericht  is om de NLP–patronen uit de NLP- gereedschapskist, die gebruikt worden binnen EFT, toegankelijk te maken zodat die tot jouw verworvenheden te gaan horen. De basistechnieken van NLP komen aan de orde waardoor je inzicht krijgt in het samenspel van denken, voelen en doen.

NLP 

NLP is de afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren 
Welke invloed heeft onze verbale, maar vooral ook onze non-verbale communicatie en hoe kunnen we die invloed doelgericht inzetten? NLP is een verzameling methoden om communicatie, met jezelf en anderen, effectiever te maken. Sommige technieken hebben als doel iemand te helpen veranderen.

EFT

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques.
De techniek is gebaseerd op de theorie dat alle negatieve emoties door een soort kortsluiting, ergens in het lichaam, worden veroorzaakt. Door het tappen met de vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten wordt de storing opgeheven. De energie kan weer vrij stromen. Het is een soepel, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend.

Gary Craig.

EFT (Emotional Freedom Techniques) is begin jaren negentig ontwikkeld door Gary Craig die zich op jonge leeftijd al bewust was van de kracht van gedachten. Hij realiseerde zich dat de kwaliteit van zijn gedachten zich weerspiegelde in de kwaliteit van zijn leven. Dit heeft hem gemotiveerd  zich door zelfstudie te ontwikkelen en die technieken te omarmen die naar zijn inzicht resultaat boekten. Zo werd hij o.a. master practitioner NLP-er. 
Naast TFT (Thought Field Therapie = het aantikken van de meridiaanpunten) heeft hij ook technieken uit andere richtingen als (EMDR) en NLP ( het linguïstische deel) aan zijn methode toegevoegd. 

NLP helpt om de communicatie met jezelf en de communicatie / afstemming op de cliënt te vergroten.
Vanwege de vaste structuur is EFT zeer goed als zelfhulpmiddel te gebruiken.
Met een basiskennis en vaardigheid van NLP wordt EFT nog makkelijker en dieper toe te passen. 

In deze 3 daagse wordt o.a. behandeld:

 • Rapport/ callibreren
 • Luisteren        
 • Down en Up chunken
 • Structuur van de subjectieve ervaring
 • Kernovertuiging vinden
 • Globaal naar specifiek
 • Omgaan met weerstand
 • Reframen
 • Lichaamstaal
 • Vooronderstellingen
 • Feedback
 • Associatie en dissociatie
 • Sub modaliteiten
 • Mapping across van sub modaliteiten
 • De “I wonder how”en “what if “ Techniek
 • Bewust worden van al je rollen

Tijdens de drie dagen komt theorie aan bod en is er ruimschoots gelegenheid om te oefenen om zo zelf te ondervinden wat NLP te bieden heeft.

Als je je EFT-vaardigheden wilt uitbreiden met de wortels van het vakgebied , dan is dit een programma voor jou! Deze training brengt je een dieper begrip bij en geeft je instrumenten voor analyse en transformatie die jou als persoon en als coach verrijken. Je zult deze NLP vaardigheden zeker willen combineren met je EFT-vaardigheden!

Opleider:

Drs. Cella van der Staak

Kosten:

( hierin zit hand-outs, koffie, thee en soep bij de lunch, voor de lunch mag je zelf zorgen)

"NLP voor EFT beoefenaars" 3 daagse:

Kosten                       €  545,--   ( excl 21 % btw)

Datum:

donderdag t/m zaterdag : 5, 6 en 7 oktober 2017 

Je kunt ook met enige regelmaat op de agenda van deze website kijken en daar staat ook hoe je jezelf kunt opgeven. Of via de contactpagina.

Tijden:

9.30 uur staat de koffie en/of thee klaar
10.00 uur start van de dag tot 18.00 uur.

Plaats: zie route beschrijving op de website.

Vicus 17
6661 TH , Elst (gld)
Tel: 0481 - 350705 of mob: 06 24568581
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schrijf je nu in (beperkt aantal plaatsen).

Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Je krijgt een mail ter bevestiging dat je mee kunt doen.

Meer informatie over NLP of EFT? Ga naar de beschrijving op de site

 

Voor wie zijn de opleidingen niet zonder meer geschikt?

De opleidingen zijn niet zonder meer geschikt voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen (Narcistische PS, Schizoïde PS, Theatrale PS, Schizotypische PS, Meervoudige PS, Borderline), mensen met schizofrenie en psychotische decompensaties in de voorgeschiedenis. Deze mensen kunnen alleen meedoen na overleg met mij en in overleg met hun behandelaar).

Disclaimer:  Iedereen doet, gebruikt en/of ondergaat EFT onder eigen verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid kan nimmer worden afgeschoven op Cella van der Staak, New lifepoint, Novet of op de ontwikkelaars van EFT (Gary Craig c.s.).

Ondanks de gevleugelde uitspraak van Gary Craig "try it on everything" zeggen wij “gebruik je gezonde verstand en gebruik EFT  bij mensen met ernstige aandoeningen alleen wanneer je de vereiste kennis, ervaring en vaardigheden hebt.”