EFT contra-indicatie

De bijwerkingen van EFT zijn nihil en in dit opzicht is de methode een heel veilige. Toch dien je rekening te houden met een aantal zaken.

Raadpleeg een arts

Heb je fysieke of psychische klachten, raadpleeg dan altijd een arts. EFT is een methode op emoties te neutraliseren. Aangezien veel klachten gekoppeld zijn aan deze emoties, kan werken met EFT tot gevolg hebben dat de klacht verdwijnt. EFT is echter geen medicijn en kan op geen enkele wijze de behandeling van een arts of specialist vervangen!

EFT en psychische aandoeningen

Hoewel EFT in veel gevallen een effectieve methode is om klachten op te lossen, kan deze methode in sommige gevallen niet aan te raden zijn.
EFT kan een te indringende methode zijn wanneer je last hebt van een psychische aandoening, zoals bijvoorbeeld: borderline of schizofrenie of autisme, omdat je dan moeite kunt hebben met het hanteren van je emoties. Het EFT-proces kan zulke heftige emoties oproepen, dat het voor jou niet meer prettig is. Toch zijn er situaties bekend, waarin EFT wel degelijk een positief effect heeft gehad op mensen met dergelijke aandoeningen.

Mijn advies in deze is altijd: Vraag je arts of psychiater of EFT in jouw geval aan te raden is. Mocht  je arts niet weten wat EFT is, dan kan die natuurlijk altijd  contact opnemen met mij.

EFT en zwangerschap

Ben je zwanger, dan kun je EFT gebruiken voor al je fysieke ongemakken: maagzuur, misselijkheid, rugpijn etc.

Recentelijk onderzoek heeft gewezen op het feit dat het ervaren van heftige emoties van de moeder tijdens zwangerschap een effect kan hebben op de foetus. Om die reden zou ik adviseren om het werken aan persoonlijke emotionele vraagstukken uit te stellen tot na je zwangerschap.

Tarieven

Opvragen via lifepoint@lifepoint.nl

Meer informatie