EFT consult met kinderen

Door de zachtaardigheid van de EFT-technieken kan de therapie op elke leeftijdscategorie worden toegepast.

Zowel jonge kinderen en tieners als volwassenen kunnen beroep doen op deze revolutionaire behandeling, ongeacht het probleem of de symptomen. Bij kinderen wordt het acupressuurgedeelte niet op het lichaam van het kind zelf, maar bijvoorbeeld op een knuffel uitgevoerd.

Kinderen reageren in het algemeen erg snel op EFT, met verbluffende en blijvende resultaten. Voor ouders en leerkrachten is EFT dan ook een techniek die hoog op mijn lijstje van aan te bevelen vaardigheden staat. Gedurende de dag doen kinderen ontzettend veel indrukken op. Veel van deze indrukken wordt door kinderen niet goed verwerkt en vastgehouden met klachten, angsten en onrust als gevolg.

Op school kan EFT een geweldig hulpmiddel zijn om in te zetten bij conflicten en pestgedrag. EFT kan ingezet worden bij angsten en onzekerheden over dingen als: Cito-toetsen, gymlessen en andere incidenten die veel indruk maken. Bovendien kan EFT helpen om een positief groepsgevoel en rust te creëren, zowel in de klas als bij de leerkracht.

Ook thuis kun je een wezenlijk positief verschil maken in het welzijn van je kind door even te ‘kloppen’ voor het slapengaan, wanneer je de dag met je kind doorneemt.

Zijn de kinderen nog erg klein, dan kan daarvoor een knuffel gebruikt worden.

Tarieven

Opvragen via lifepoint@lifepoint.nl

Meer informatie