Hoe gaat een consult in zijn werk?

We starten altijd met een intakegesprek. In dat gesprek krijg ik duidelijk of ik iets voor jou kan betekenen en krijg jij duidelijk of jij graag samen met mij een traject wilt ingaan.

Dit gesprek is een kans voor ons om te bespreken wat je dwarszit en wat je wilt bereiken door met mij samen te werken.

Dit soort therapie is een samenwerking tussen therapeut en cliënt. Het helpt om erachter te komen of we goed kunnen samenwerken.

Deze eerste indrukken zijn onderdeel van het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een goede werkrelatie.

Hoewel de therapie nog niet is gestart, kan dit gesprek al een mooie basis leggen. Het kan al nuttig zijn, omdat je de kans krijgt om uit te leggen wat er aan de hand is. Dit kan je helpen om dingen op orde te brengen in je eigen gedachten.

Aan het einde van het intakegesprek, als we denken dat we kunnen samenwerken, zal ik je een vertrouwelijke vragenlijst voor klanten sturen.

Of je kunt hem hier al downloaden: Vragenlijst klanten

De vragenlijst

Het tweede deel van de intake  is het invullen van een vertrouwelijke vragenlijst.

Dit formulier bevat jouw contactgegevens, leefomstandigheden, eventuele medische aandoeningen, eventuele medicijnen die je gebruikt, een korte geschiedenis van het probleem en wat je hoopt te bereiken door met mij samen te werken.

Met al deze informatie, voorafgaand aan onze eerste sessie, kan ik me goed  voorbereiden op die sessie. Het bespaart ook tijd, omdat je geen kostbare tijd hoeft te besteden aan het invullen van de vragenlijst tijdens die sessie.

Cliënten vinden het vaak fijn om eerst alles uit te schrijven. Het helpt hen om meer helderheid en extra duidelijkheid te krijgen.

Zodra ik de ingevulde vragenlijst ontvangen heb, regelen we onze eerste persoonlijke face to face /of online afspraak.

Ik zie cliënten persoonlijk in Elst. Routebeschrijving

Sessies per Skype of Zoom is ook mogelijk.

De eerste Sessie

We kunnen onderzoeken wat voor jou belangrijk is, wat je wilt veranderen en hoe je het wilt veranderen. In dit soort werk erkennen we waar je nu bent en beginnen we te verkennen waar je naartoe wilt gaan.

Het vinden van de richting waarin je wilt reizen, is een cruciaal onderdeel van dit soort therapie. Het geeft jou een kans om een ​​andere toekomst te voorzien en het laat ons weten, hoe we gaan weten dat we vooruitgang boeken.

Deze therapie is gebaseerd op wat belangrijk is voor jou, omdat jij, als cliënt, de uitkomsten kiest.

De therapiesessie

In elk van de volgende sessies gebruiken we jouw belangrijkste resultaten om ons werk te begeleiden.

In elke sessie gebruiken we zachte en veilige technieken om de oorzaken van je moeilijkheden te onderzoeken en te helen.

Ik leer mijn cliënten gewoonlijk eenvoudige technieken die ze kunnen gebruiken om hun stress tussen de sessies te verlichten. Ze kunnen deze technieken gebruiken om het therapieproces te versnellen en ze gebruiken die om hen de rest van hun leven te helpen.

Aan het einde van elke sessie geef ik cliënten vaak taken mee om te doen tussen sessies. Deze taken hebben als doel de veranderingen die in de sessie zijn bereikt te versterken en om nieuwe manieren van zijn in de wereld te oefenen.

Aan het begin van de volgende sessie bekijken we de voortgang die je gemaakt hebt en beslissen we wat je volgende doel is. Wat belangrijk voor jou is, kan veranderen naarmate we vooruitgang boeken en de koers die we hebben uitgezet kunnen we gaandeweg aanpassen.

Als tijdens de achtste sessie duidelijk is dat er nog werk te doen is , bekijken we onze voortgang en kunnen we onze volgende stappen plannen.

Jij beslist wanneer jij vindt dat er genoeg veranderingen voor je zijn aangebracht en wanneer je de therapie wilt beëindigen of wanneer je wilt pauzeren.

Wat gebeurt er tijdens de sessies?

Een sessie duurt ongeveer 1 uur. In die sessie stel ik je vragen over de problemen die betrekking hebben op jou, moedig ik je aan om je doelen te definiëren, gebruik ik een verscheidenheid aan methoden om je te helpen die problemen te onderzoeken en manieren te vinden om die op te lossen.

In deze sessies zet ik al mijn vaardigheden in uit de Psychologie, de NLP, de EFT en de MR om samen met jou, in een veilige omgeving, op zoek te gaan naar de oplossing van jouw vraag. Jij bepaalt zelf waaraan je wilt werken. Daarin ben ik, als begeleider, je volger.

Ik beantwoord graag je vragen over deze benaderingenmethodieken tijdens onze eerste sessie.

Mogelijk wordt je gevraagd om sommige taken thuis uit te voeren, tussen de afspraken in, bijvoorbeeld: een specifieke techniek oefenen, een dagboek bijhouden, experimenteren met een nieuw gedrag.

De follow-up

Indien gewenst, neem je ongeveer twee maanden na onze laatste sessie per e-mail contact met mij op om te laten weten hoe het nu met je gaat.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van de vraag waarmee je komt.

In de intake komt die vraag zeker ter sprake.

Sessie per Skype

Mocht het voor jou moeilijk zijn om naar mijn praktijkadres te komen, dan zijn sessies per Skype mogelijk.

We maken daarvoor een afspraak.

De kosten en de tijd voor zo’n sessie zijn dezelfde als voor een afspraak op mijn praktijkadres. Tarieven

Een korte samenvatting van het werken met mij

Als je met mij werkt, zal je ontvangen:

  1. Een stap voor stap proces om uit te zoeken of we een goed therapeutisch team zouden zijn. Hoe beter we kunnen samenwerken, hoe groter de kans dat je jouw doelen bereikt.
  2. Al mijn aandacht, vaardigheden en deskundigheid om je therapie zo goed mogelijk op jou te laten aansluiten.
  3. Een goed begrip van het probleem en meer duidelijkheid over wat jij wilt.
  4. Een veilige en krachtige therapie om je te brengen van waar je bent, naar waar je wilt zijn.
  5. Eenvoudige zelfhulptechnieken die de therapie kunnen versnellen en die je kunnen helpen in het dagelijkse leven.

Direct aan de slag?

Om je op weg te helpen kun je hier een beknopte handleiding downloaden.

Meer informatie