EFT en MR Opleidingsinstituut

Wat is EFT?

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques. Deze techniek werd in de jaren ’90 van de vorige eeuw door de Amerikaan Gary Craig ontwikkeld.

EFT is een methode om negatieve emoties, angsten en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden los te laten. De techniek is gebaseerd op de theorie dat alle negatieve emoties door een soort kortsluiting, ergens in het lichaam, worden veroorzaakt.

Door het kloppen met de vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten wordt de storing opgeheven. Je krijgt met EFT toegang tot diepere bewustzijnslagen. De energie kan weer vrij stromen. Het is een soepel, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend.

Het is een eenvoudige methodiek die ook bijzonder geschikt is als zelfhulpmethode, voor eigen gebruik in het dagelijks leven. Het basisprotocol is eenvoudig te leren.
Lees verder


EFT opleidingen

EFT behoort tot de energiepsychologie en worden steeds vaker toegepast door coaches en therapeuten voor het oplossen van vele lichamelijke en emotionele gezondheidsproblemen.

Bij Centrum Lifepoint in Elst (GLD), kun je voor de geaccrediteerde EFT & MR opleiding terecht. New LifePoint geeft geaccrediteerde EFT-opleidingen van AAMET International.

Ik heb er bewust voor gekozen EFT-opleidingen te geven volgens de EFT International- richtlijnen, omdat de EFT International-opleiding voor professionals een geaccrediteerde opleiding is. Dit houdt in, dat de opleiding voldoet aan de internationale eisen voor kennis en educatie op het gebied van EFT en meridiaantappen.
Lees verder

EFT accreditatie New Lifepoint

New Lifepoint is gecertificeerd door EFT International (voorheen AAMET) geaccrediteerde opleidingen

https://eftinternational.org/eft-netherlands/


Toepassingen van EFT

Het toepassingsgebied van EFT is enorm. Problemen als: stress, angst, frustratie en ergernis, maar ook lichamelijke klachten, en het verbeteren van sportprestaties of het behalen van je doelen, kunnen met de EFT-behandelmethode  effectief behandeld worden.
Lees verder


Voor wie is EFT bedoeld?

De EFT-opleiding is bedoeld voor professionals die EFT willen toepassen in hun werkgebied.

EFT als behandeltechniek kan door zijn zachtheid op elke leeftijdscategorie en op bijna elk probleem worden toegepast.
Lees verder

Wat is Matrix Reïmprinting?

Matrix Reïmprinting is een techniek die de methodes van EFT en NLP combineert en die je in staat stelt om je relatie met het verleden te veranderen. Net als EFT, maakt MR ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.

Met MR leer je een manier om traumatische en emotionele gebeurtenissen uit het verleden op een ontspannen manier te overschrijven.
Lees verder


Matrix Reïmprinting opleidingen

MR behoort tot de energiepsychologie en worden steeds vaker toegepast door coaches en therapeuten voor het oplossen van vele lichamelijke en emotionele gezondheidsproblemen.

Centrum LifePoint in Elst (GLD) biedt coaching, consultatie en opleidingen op het gebied van Matrix Reïmprinting. Met MR leer je een manier om traumatische en emotionele gebeurtenissen uit het verleden op een ontspannen manier te overschrijven.

New LifePoint geeft geaccrediteerde Matrix Reïmprinting-opleidingen van EFTMRA-Academy.
Lees verder

Opleidingen en workshops

Algemene informatie opleiding EFT & MR

De EFT-opleiding voor professionals is een door AAMET International geaccrediteerde EFT-training. Dit betekent dat de Levels 1,2 en 3 volgens de door AAMET vastgestelde syllabus worden onderwezen.

De Matrix Reïmprinting-opleiding voor professionals voldoet aan de geaccrediteerde EFTMRA – training van de Matrix Reïmprinting Academy.

Lees verder

Accreditatie en Certificering

Na het volgen van de basisopleiding en/of vervolgopleiding, kun jij je certificeren tot Accredited Certified EFT Practitioner of Accredited Certified Advanced EFT Practitioner. Je bent niet verplicht je te certificeren, je kunt je ook bij de EFT International aansluiten als gewoon lid.

Lees verder


EFT Professionals

 • Level 1

  EFT-Level 1 is het inleidende Level van de EFT-opleiding . Die biedt je de basisvaardigheden om te werken aan je eigen emotionele uitdagingen en die van je gezin. Het is een hands-on training met veel gesuperviseerde oefeningen. Je leert EFT voor jezelf te gebruiken en je zult verrast zijn hoe snel, effectief en pijnloos het kan zijn.
  Lees verder
  Agenda

 • Level 2 Practitioner

  EFT-Level 2 geeft je de vaardigheden om met anderen samen te werken. Level 2 is bedoeld voor mensen in de helpende beroepen die deze extreem effectieve methode aan hun toolkit willen toevoegen. Je leert meer geavanceerde benaderingen voor het omgaan met: trauma, angst, onbedwingbare trek, fysieke symptomen en meer.
  Lees verder
  Agenda

 • Level 3 Advanced Practitioner

  Level 3 besteedt ruim aandacht aan het werken met trauma en het ontwikkelen van je intuïtie. Er worden je nieuwe concepten en technieken aangereikt. Je wordt uitgedaagd om creatiever met het EFT-proces om te gaan.
  Opmerking: Je moet EFTInternational – EFT-Level 2 (of een daaraan gelijkgestelde) gevolgd hebben, om deel te kunnen nemen aan een EFT-Level 3.
  Lees verder
  Agenda

 • NLP 3-daagse cursus voor EFT-ers

  Deze 3-daagse cursus is een snelle, compacte en concrete training. Deze is er vooral op gericht om de NLP-patronen uit de NLP-gereedschapskist die gebruikt worden binnen EFT, voor jou toegankelijk te maken. Daardoor krijg je inzicht in het samenspel van denken, voelen en doen.
  Lees verder
  Agenda

Matrix Reimprinting opleidingen

 • Matrix Reïmprinting basisworkshop

  Matrix Reïmprinting is ontstaan vanuit EFT, een methode om negatieve gevoelens, negatieve lessen en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden los te laten. Bij deze techniek ben je in staat om je relatie met het verleden te veranderen.
  Lees verder
  Agenda

 • Matrix Reïmprinting-Verdiepingsdagen

  Dit is een extra tweedaagse training MR. In de basis tweedaagse wordt zoveel stof aangeleverd, dat niet alle technieken kunnen worden beoefend. Het volgen van deze extra tweedaagse is een fantastische kans om meer tijd te hebben om te oefenen, meer te leren en zelfverzekerder Matrix Reïmprinting toe te passen met anderen.
  Lees verder
  Agenda

EFT Nascholing

 • EFT Supervisie

  Supervisie is een van de verschillende professionaliseringsmethodieken. Bij supervisie leer je van en met elkaar over ingebrachte werkervaringen, eventueel aangevuld met een extra uitleg en krijg je een demonstratie van een specifieke EFT-techniek.
  Lees verder
  Agenda

 • Bij- of nascholings-dagen

  Nascholingsdagen zijn er voor die EFT-professionals die graag meer leren dan het basisverhaal en die het fijn vinden om hun vaardigheden bij te schaven of verder uit te breiden.
  Lees verder
  Agenda

Workshops

 • Gratis (Introductie) workshop EFT

  Herken je jezelf in uitspraken als: ”Ik zit niet zo goed in mijn vel. Ik heb last van angsten. Ik slaag er maar niet in om mijn doelen te bereiken. Ik…”?
  Wil je daarin graag veranderen? Dan is EFT wellicht iets voor jou.
  Lees verder
  Agenda

 • EFT in one day

  Deze workshop is een ervaringsgerichte inleiding op EFT, ontworpen om je te helpen de basis-EFT voldoende te leren om jezelf, op een niet-professionele manier effectief te helpen. Het is een hands-on training met veel oefeningen.
  Lees verder
  Agenda

Blijf op de hoogte!

Als je je nu opgeeft voor mijn Nieuwsbrief ontvang je een gratis informatief boekje. Je wordt dan bovendien op de hoogte gehouden van actuele opleidingen en de gratis workshops.

Meld je aan voor de Nieuwbrief