EFT opleiding

EFT & MR behoren tot de energiepsychologie en worden steeds vaker toegepast door coaches en therapeuten voor het oplossen van vele lichamelijke en emotionele gezondheidsproblemen.

Bij Centrum Lifepoint in Elst (GLD), kun je voor de geaccrediteerde EFT & MR opleiding terecht.

Welkom bij de EFT opleiding voor professionals

“Het is één van de mooiste compensaties van het leven, dat geen mens oprecht kan proberen een ander te helpen, zonder daarbij tegelijkertijd zichzelf te helpen.”
– Ralph Waldo Emerson

New LifePoint geeft geaccrediteerde EFT-opleidingen van International en geaccrediteerde Matrix Reïmprinting-opleidingen van EFTMRA-Academy.

EFT als zelfhulpmiddel voor niet professionals

Aanvankelijk was EFT ontworpen als zelfhulpmiddel voor volwassenen en kinderen. Toegepast door niet professionele therapeuten heeft het namelijk al gauw een successcore van 50 %. Dit maakt dat EFT goed toepasbaar is voor “huis-, tuin- en keukengebruik” bij zowel lichamelijke als emotionele klachten, voor uitgebreide informatie hierover, zie elders op deze website.

Om de vaardigheden van EFT als zelfhulpmiddel in de vingers te krijgen, is “EFT in one day” bedoeld. Deze dag wordt gegeven bij New Lifepoint. Voor een mooi basispakket kan deze dag nog worden aangevuld met EFT level 1 en 2.

EFT voor professionals

In handen van professionals kan de successcore van EFT oplopen tot 80 à 90%. Op het behalen van deze score is de kwaliteit van de professionele EFT-therapeut van enorm grote invloed. Veel ervaring hebben met EFT, veiligheid bieden, inlevingsvermogens , psychologische vaardigheden en een goed oog hebben voor lichaamstaal zijn de voornaamste kwaliteiten.

EFT is een breed inzetbare methode, die in veel beroepsgroepen als extra interventie / aanvulling in de praktijk is toe te voegen.

Voor psychologen, psychiaters, huisartsen, therapeuten in alternatieve geneeswijzen, fysiotherapeuten, (kleuter)leidsters of docenten en teken- en taaltherapeuten kan EFT een effectieve methode zijn.

De EFT-opleiding is niet bedoeld om je op te leiden tot coach of therapeut. Deze vaardigheden dien je bij aanvang al te hebben. Wel is het zo dat er binnen de opleiding veel aandacht wordt besteed aan het verbreden van je professionele vaardigheden als begeleider.

EFT International (voorheen AAMET) en New LifePoint

Ik heb er bewust voor gekozen EFT-opleidingen te geven volgens de richtlijnen van EFT International, omdat de EFT International-opleiding voor professionals een geaccrediteerde opleiding is. Dit houdt in, dat de opleiding voldoet aan de internationale eisen voor kennis en educatie op het gebied van EFT en meridiaantappen.

EFT International is de oudste en grootste professionele EFT beroepsorganisatie wereldwijd. Opgericht in 1999 door de EFT-Masters van het eerste uur die door Gary Craig zelf zijn opgeleid. Zij heeft als doel ethisch verantwoorde EFT-beoefening te bevorderen, haar leden te ondersteunen en contacten met andere professionele organisaties in het beroepenveld te onderhouden. AAMET-leden (Practitioners, Trainers en Trainers van Trainers) werken volgens de Ethische Gedragscode en hebben zich verbonden aan Permanente Educatie en mentoring.

Meer informatie over EFT International (EFTi) voorheen AAMET

EFT en New LifePoint

Bij New LifePoint geef ik de volledige EFT-opleiding voor professionals vanuit de EFT International-richtlijnen. Deze EFT-opleiding is bedoeld voor professionele begeleiders die EFT helemaal onder de knie willen krijgen en die zich willen onderscheiden op het gebied van EFT.

Waarin de opleiding bij New LifePoint verschilt van andere opleidingen in Nederland, is de mate waarin er met NLP en met je eigen “zijn” gewerkt wordt in de opleidingsdagen. Je leert niet alleen een techniek. Je wordt uitgedaagd om met EFT op zoek te gaan naar je eigen “ik”, je eigen emoties, gedachten en lichaamsbewustzijn en daarmee aan het werk te gaan. Naast het goed leren beheersen van de EFT- techniek, is persoonlijke groei dan ook onderdeel van de opleiding.

Wanneer je professioneel met EFT aan de slag wilt gaan, kan een vooropleiding wel van toegevoegde waarde zijn. Je kunt hierbij denken aan de opleiding NLP- Practitioner (zie: www.newlifepoint.nl). Het is ook mogelijk een extra blok “NLP speciaal voor EFT” te volgen. Hierin wordt speciaal aandacht besteed aan die NLP-technieken die het meest gebruikt worden binnen de EFT. (Zie elders op deze site).

De opleiding EFT-Level 1 en 2 is een goede basis als zelfhulpmiddel en als extra interventietechniek binnen een reeds bestaande vaardigheid als coach, psycholoog etc.

EFT is geen medicijn, noch beoogt zij ziektes te genezen. Raadpleeg altijd een arts of specialist en volg diens advies en voorschriften op. Geen enkele EFT- beoefenaar mag beweren ziektes te kunnen genezen met EFT. EFT is een vriendelijk proces dat stress reduceert en ontspanning vergroot. Hierdoor krijgt het lichaam kans om genezing te bevorderen.

Disclaimer: Iedereen doet, gebruikt en/of ondergaat EFT onder eigen verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid kan nimmer worden afgeschoven op Cella van der Staak, New Lifepoint, AAMET of op de ontwikkelaars van EFT (Gary Craig c.s.). Ondanks de gevleugelde uitspraak van Gary Craig, “try it on everything”, zeggen wij: “Gebruik je gezonde verstand en gebruik EFT bij mensen met ernstige aandoeningen alleen wanneer je de vereiste kennis, ervaring en vaardigheden hebt.”

Nieuwsgierig wat EFT voor jou kan betekenen?