EFT Level 1

EFT-Level 1 is het inleidende Level van de EFT-opleiding . Die biedt je de basisvaardigheden om te werken aan je eigen emotionele uitdagingen en die van je gezin. Het is een hands-on training met veel gesuperviseerde oefeningen. Je leert EFT voor jezelf te gebruiken en je zult verrast zijn hoe snel, effectief en pijnloos het kan zijn.

Na het volgen van Level 1, kun je EFT gebruiken voor jezelf en je gezin.

Als je meer wilt gaan doen met EFT, dan is Level 1 de basis voor Level 2/ EFTi – EFT-Practitioner.

In Level 2 ontwikkel je je EFT-vaardigheden om te het werken met andere mensen.

EFT voor Professionals

Toegepast door niet-professionele therapeuten heeft EFT al gauw een successcore van 50 %. In handen van professionals kan die echter oplopen tot 80 à 90%. Op het behalen van deze score is de kwaliteit van de professionele EFT-therapeut van enorm grote invloed. Veel ervaring hebben met EFT, veiligheid bieden, inlevingsvermogens , psychologische vaardigheden en een goed oog hebben voor lichaamstaal zijn de voornaamste kwaliteiten.

Toelatingseisen

Je bent geïnteresseerd in EFT, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording;
Je bent nieuwsgierig en staat open voor persoonlijke feedback;
Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groeiproces;
Je hebt geen specifieke kennis van EFT nodig.
Je hebt minimaal HBO denk – en werkniveau, omdat de opleiding is bedoeld voor professionele begeleiders: coaches, therapeuten, psychologen, docenten, maatschappelijk werkers, yogadocenten, homeopaten, etc.

Als je geen vooropleiding hebt, word je meestal uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een kennismakingsgesprek aanvragen.

Inhoud level 1

Achtergrondkennis en een eerste inzicht in de werkingsmechanismen van EFT, het aanleren van de basistechnieken, het gebruiken van EFT als zelfhulpmiddel. Achtergrond en geschiedenis van EFT, Het EFT basisprotocol, aanvullende kloppunten, taalgebruik, effecten van EFT, testen van voortgang, omgaan met heftige emoties, Film en vertel je verhaal technieken, omgaan met lichamelijke klachten, noodprocedure, de vrede met jezelf procedure

Zie voor verdere info