Voor wie is EFT bedoeld?

De EFT-opleiding is bedoeld voor professionals die EFT willen toepassen in hun werkgebied.

EFT als behandeltechniek kan door zijn zachtheid op elke leeftijdscategorie en op bijna elk probleem worden toegepast.

Door de zachtaardigheid van de EFT-technieken kan de therapie op elke leeftijdscategorie worden toegepast. Zowel jonge kinderen, als tieners en volwassenen kunnen beroep doen op deze revolutionaire behandeling, ongeacht het probleem of de symptomen.

Ook als je al in behandeling bent bij een klassieke psychotherapeut of arts kan EFT perfect als aanvulling toegepast worden. Iedereen kan baat hebben bij EFT.

EFT bij kinderen

Kinderen reageren in het algemeen erg snel op EFT, met verbluffende en blijvende resultaten. Voor ouders en leerkrachten is EFT dan ook een techniek die hoog op mijn lijstje van aan te bevelen vaardigheden staat. Gedurende de dag doen kinderen ontzettend veel indrukken op. Veel van deze indrukken wordt door kinderen niet goed verwerkt en vastgehouden met klachten, angsten en onrust als gevolg.

Op school kan EFT een geweldig hulpmiddel zijn om in te zetten bij conflicten en pestgedrag. EFT kan ingezet worden bij angsten en onzekerheden over dingen als Cito-toetsen, gymlessen en andere incidenten die veel indruk maken. Bovendien kan het helpen om een positief groepsgevoel en rust te creëren, zowel in de klas als bij de leerkracht.

Ook thuis kun je een wezenlijk positief verschil maken in het welzijn van je kind door even te ‘kloppen’ voor het slapengaan, wanneer je de dag met je kind doorneemt. Zijn de kinderen nog erg klein, dan kan daarvoor een knuffel gebruikt worden.

De EFT-opleiding is bedoeld voor professionals die EFT willen toepassen in hun werkgebied.

EFT is een breed inzetbare methode, die in veel beroepsgroepen als extra interventie/aanvulling in de praktijk is toe te voegen. Voor psychologen, psychiaters, huisartsen, therapeuten in alternatieve geneeswijzen, fysiotherapeuten, (kleuter)leidsters of docenten en teken- en taaltherapeuten kan EFT een effectieve methode zijn.

De EFT-opleiding t/m Level 2 is ook bedoeld voor iedereen die EFT wil leren toepassen op zichzelf en/of hun gezin.

Zie EFT bij kinderen (hierboven)