Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reïmprinting is een techniek die de methodes van EFT en NLP combineert en die je in staat stelt om je relatie met het verleden te veranderen. Net als EFT, maakt MR ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.

Met MR leer je een manier om traumatische en emotionele gebeurtenissen uit het verleden op een ontspannen manier te overschrijven.

“Rewrite your past, transform your future”
– Karl Dawson

Wat is Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting (MR) is een techniek die de methodes van EFT en NLP combineert en je in staat stelt om je relatie met het verleden te veranderen. Net als EFT, maakt MR ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.

MR gaat ervan uit dat gebeurtenissen en herinneringen als beelden worden opgeslagen in een energieveld, de zogenaamde Matrix, en niet in onze cellen of in onze hersenen. Deze beelden zijn weerklanken uit ons verleden en worden ook wel ECHO’s (Energy Conscious Hologram) genoemd. ECHO’s kunnen door ons brein als het ware worden gedownload uit de Matrix. Traumatische ervaringen uit het verleden kunnen daarna met behulp van de MR-techniek, waarbij tegelijkertijd wordt geklopt op de meridiaan-uiteinden van jezelf en van de ECHO, op een ontspannen manier worden overschreven.

In tegenstelling tot EFT zorgt Matrix Reïmprinting namelijk niet alleen voor het verdwijnen van de emotionele lading, met deze methode kan de herinnering zelfs worden veranderd. We stappen als het ware de herinnering binnen. Daar gaan we dè woorden zeggen en dè dingen doen die we toen eigenlijk hadden willen zeggen of doen, maar die we toen niet konden, omdat we ofwel te klein waren om het allemaal te begrijpen, ofwel omdat de situatie te overweldigend was. Met MR transformeren we dus het beeld van die herinnering en bevrijden we onszelf zodoende van zware gebeurtenissen uit het verleden.

Grotere (emotionele) uitdagingen zijn soms lastig in je eentje te doorbreken. Ervaring heeft geleerd dat het prettig is om in zo’n geval door het proces heen geleid te worden door een ervaren, in Matrix Reïmprinting geschoolde, beoefenaar. Je komt dan sneller tot de kern van je probleem en je ervaart sneller resultaat.

Voordelen van Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting volgens de EFT-methode heeft vele voordelen:

  • Door de gedissocieerde manier van werken vindt er geen hertraumatisering plaats.
  • Je onderbewuste heeft alle informatie voor je vastgehouden in de Matrix. Het maakt niet uit of je nog bewust weet hebt van het moment of van de negatieve ervaring zelf, door deze techniek wordt je onderbewuste op een zachte en vriendelijke manier bereikt en krijg je toegang tot de ervaring.
  • Doordat je via je ECHO details te weten komt waar je met je geheugen niet meer bijkwam, krijg je meer begrip en wijsheid over de gebeurtenissen in je leven.
  • Het veranderen van deze beelden creëert lichamelijke en emotionele genezing en stelt je tevens in staat om meer positieve ervaringen aan te trekken.
  • Tot in je DNA word je je ervan bewust dat je trauma geen invloed meer heeft op jouw doen en laten, en dus ook niet op je welzijn. De herinnering is er nog wel, maar hij is getransformeerd en de lading is eraf.

Nieuwsgierig wat EFT in combinatie met MR voor jou kan betekenen?

Vraag om een afspraak: zie het contactformulier.

De geschiedenis van Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting (MR) is ontwikkeld door Karl Dawson, een van de door Gary Craig opgeleide EFT-Masters. MR gaat verder gaat dan alleen EFT. Karl werkte eerst met het idee van het innerlijke kind, een klassieke representatie van een neurologische afsplitsing als gevolg van een trauma. Al werkend ontstond bij hem het idee dat elke emotionele gebeurtenis is opgeslagen in ons energetisch veld dat hij de naam “Matrix” gaf. Hij werkte dit concept verder uit tot de Matrix Reïmprinting.

Karl Dawson baseerde zijn MR-techniek op de technieken van EFT, NLP  en verder op het begrip “morfologische velden” (Rupert Sheldrake) en het “Nulveld” (Lynn McTaggart). Ook het gedachtegoed van Bruce Lipton (“De biologie van de overtuiging”) heeft hem geholpen anders te gaan denken.

Matrix Reïmprinting is in 4 jaar tijd uitgegroeid tot een brede waaier van verschillende aanpakken, toegespitst op het transformeren van specifieke problemen: verslavingen, fobieën, allergieën, geboortetrauma’s en nog zo veel meer.

Het boek: “Matrix Reïmprinting using EFT” van Karl Dawson en Sasha Allenby werd in 2010 gepubliceerd en is intussen vertaald in 9 talen. In 2014 verscheen zijn nieuwste boek over de Matrix: “Transform your beliefs, transform your life”, geschreven samen met Kate Marillat.

Meer informatie vind je op de officiële website: www.matrixreimprinting.com