Metaprofielanalyse (MPA)

Denkstijlen

Ieder mens hanteert meerdere denkstijlen (in NLP-termen heten die: Metaprogramma’s). Jouw manier van denken bepaalt in sterke mate hoe je je voelt en hoe je handelt. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams en organisaties.

Weten wie je bent, weten wat je wilt en weten wat je te bieden hebt, zijn belangrijke voorwaarden om je succesvol te voelen en succesvol te zijn. Het is bewezen dat wij als mens, datgene aantrekken waarover wij zelf het meeste beschikken; zowel in personen, in materie als in omstandigheden. Mensen die uiteindelijk een doorbraak bereiken, blijken onvoorwaardelijk in zichzelf en hun persoonlijke capaciteiten te geloven.

Denkstijlen stimuleren de zelfkennis en mensenkennis. Denkstijlen zijn patronen in onze hersens. Een denkstijl heeft de regie over hoe en wat we denken, waarnemen, besluiten, werken, praten en luisteren.

Enkele Denkstijlen:

  • doen of eerst denken;
  • kijken wat er klopt of juist naar wat er anders is;
  • scannen op mogelijkheden of op belemmeringen;
  • doorzetten of uw opties openhouden;
  • grote lijnen of de kleine puntjes interessant vinden en zien;
  • houden van de theorie of juist van de praktijk/toepassing;
  • teamgericht werken of liever alleen werken.

Jouw zelfsturing kan beter worden, doordat je jouw denkstijlen leert aanpassen die in bepaalde situaties minder handig zijn. Een methode om meer inzicht in jouw denkstijl te verkrijgen is via een Metaprofielanalyse.

Metaprofiel Analyse®

Metaprofiel Analyse® (MPA) is een methode om denkstijlen te meten. MPA meet niet wat je denkt, maar hoe je denkt. MPA brengt je persoonlijke denkstijl – of die van je team of je organisatie – in kaart.

De MPA-computertest legt je vragen en keuzes voor. Deze zoekt naar patronen in hoe je denkt. Bovendien meet de test hoe lang je over het beantwoorden doet (de reactietijd). MPA geeft jouw manier van denken weer in dertien dimensies, ook wel metaprogramma’s genoemd. Samen geven ze een duidelijk beeld van jouw persoonlijke, unieke denkstijl.

Laat je verrassen door de simpele werkwijze en je krijgt wat je wilt krijgen! Door je de lesstof eigen te maken en je te personifiëren, kun je het met overtuiging uitvoeren!

Interesse? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier.

Mocht je deze training met meerdere collega’s willen volgen, dan is een bedrijfskorting bespreekbaar.

De coaching, teambuilding of training wordt gegeven door Drs. Cella van der Staak, een gecertificeerde MPA-professional.

Zie voor verdere info